הודעה לבעלי האתר

תקופת הניסיון הסתיימה, יש ליצור מנוי דרך ממשק ניהול האתר.
האתר נכנס לרשימת המחיקה ויימחק בקרוב
לחץ כאן אם אינך זוכר את כתובת ממשק ניהול האתר שלך.
מידע לתלמיד נהיגה - ונהג חדש

מידע לתלמיד נהיגה - ונהג חדש

 

♦ מורה נהיגה – אורי לוי ♦

 7911988– 054 

  מרצה בכיר  

לנהיגה מונעת תאונות, נהיגה ייעודית, ורענון בנהיגה.


זה מה שאתה צריך לדעת על הוצאת רשיון נהיגה חדש
 

 

לחץ כאן - לאתר משרד התחבורה - כל המידע אודות הוצאת רשיון נהיגה חדש

 1.   כללי -

רשאי להתחיל בשיעורי נהיגה ברכב פרטי (B) : 

כל מי שמלאו לו  ½ 16 שנים, אולם למבחן המעשי ניתן לגשת רק בגיל 17. מומלץ (לממהרים להוציא רשיון נהיגה) להתחיל בשיעורי נהיגה לא יותר מחודשיים לפני גיל - 17, על מנת לשמור על  רצף  בין השיעורים למבחן המעשי.

2.   תנאי לתחילת שיעורי הנהיגה -

א. - קבלת טופס (ירוק) של בדיקות רפואיות, לאחר שתצטלם בתחנות הצילום המורשות של משרד הרישוי, חובה להציג תעודת זהות.  ראה תחנות מפורטות באתר האינטרנט www.mot.gov.il ובטלפון  5641122 – 03.

לדוגמא תחנות צילום בירושלים :

  ירושלים (תלפיות) - אופטיקה מרקוביץ בית היצרנים, יד חרוצים 19 פינת התנופה
  ירושלים            - אופטיקה הראל, רחוב כנפי נשרים 24, גבעת שאול
  ירושלים            - אופטיקה מרקוביץ קניון ירושלים, מלחה, קומה 2, ע"י שער רותם
  ירושלים            - אופטיקה רואים שש-שש, רחוב בן יהודה 23

ב. על הטופס הנ"ל יש להחתים את רופא המשפחה, (שיבצע בדיקה רפואית כללית), ולהחתים אופטומטריסט (שיבצע בדיקת עיניים), ולא לשכוח לאשר את החתימות הנ"ל במשרד הרישוי (נדרשת חתימת משרד הרישוי על הטופס).

3. בחירת מורה נהיגה -

כדאי לקבל המלצות מתלמידים וחברים על מורה טוב, ולא לבדוק לפי מחיר השיעור, יש לזכור שעלות הוצאת הרשיון תלויה בסופו של דבר במספר השיעורים והטסטים שתדרש לעבור, והערובה היחידה לשיעורי איכות שיפחיתו את ההוצאות הם מורה טוב, שגם אם מחיר השיעור אצלו גבוהה יותר, בסופו של דבר ההוצאות הכלליות להוצאת הרישיון נמוכות יותר.

אל תשכח שהבסיס שאתה מקבל ממורה הנהיגה ילווה אותך בעתיד, ובסיס טוב מבטיח נהיגה מונעת תאונות בעתיד.

4.   מה עדיף ללמוד על רכב ידני או אוטומטי -

 

רכב ידני - היתרון בהוצאת רשיון לרכב ידני זה שהוא כולל גם רשיון לרכב אוטומטי. החסרון בהוצאת רשיון לרכב ידני זה שהוא מצריך יותר שיעורי נהיגה וטסטים, ומייקר בכך את עלות הוצאת הרשיון. ברוב הבתים מצוי רכב אוטומטי, אי לכך הניסיון שירכוש התלמיד יהיה לרוב על רכב אוטומטי, וברבות הזמן המיומנות לנהיגה ברכב ידני יורדת וידרשו כמה שיעורי נהיגה נוספים על מנת לחזור למיומנות הנהיגה ברכב הידני.

רכב אוטומטי - החסרון באוטומט שאינו כולל רשיון לרכב ידני.  היתרון באוטומט שלימוד הנהיגה קל יותר, ונעים יותר, ולרוב נדרשים פחות שיעורי נהיגה וטסטים עד להוצאת הרשיון, מכאן שלרוב עלות הנהיגה הכללית ברכב אוטומט נמוכה משמעותית מרכב ידני. ייתרון נוסף של רכב אוטומטי שהוא נפוץ ברוב הבתים בארץ. מעבר מרכב אוטומטי לרכב ידני דורש הליך קצר של כמה שיעורים ומבחן שליטה שהוא קצר וקל יותר לתלמיד שרכש מיומנות בנהיגה.

 

5.  תיאוריה –

 

 

 

 

ניתן לעבור תיאוריה בגיל  ½ 16 ומעלה. רצוי לעבור תיאוריה לפני שמתחילים בשיעורי נהיגה. ניתן להתחיל בשיעורי נהיגה גם ללא תיאוריה, אולם לא ניתן להירשם לטסט או לעבור טסט ללא תיאוריה.

 

 

6. משך הלימוד -

 

 

 

משך הלימוד המינימלי הקבוע בחוק הינו  28  שיעורים של  40  דקות. לרוב זה לא מספיק ונדרשים שיעורים נוספים. על מנת לחסוך בשיעורים, מומלץ להתחיל את שיעור הנהיגה קרוב ככול האפשר למקום התרגול של השיעור הספציפי ולא מהבית. מומלץ לקחת שיעורים מוגדלים של שעה שלמה 60 דקות (נחשב ל- ½1 שיעור הרגיל) או שיעור כפול. הלימוד מורכב מהסבר מילולי, (תוך כדי עצירת הרכב בצד), ותרגול מעשי, שניהם נחוצים באותה מידה. ככול שמתקדמים בשיעורים החלק של התרגול המעשי גדל יותר. תלמיד שילמד  תיאוריה לפני שהוא לוקח שיעורי נהיגה, יצמצם באופן משמעותי את הצורך בהסבר המילולי.

 

 

 7 .   כרטיס תלמיד

טופס שמלווה את התלמיד לכל אורך הדרך, ומפרט את השלבים והנושאים של הנהיגה, עליהם חותמים מורה והתלמיד :

 

א. תפעול הרכב – התחלת נסיעה , עצירה,  שליטה במהירות הנסיעה ובהגה.

ב.  הנסיעה בדרך – הרגלי הסתכלות נכונים, סטייה מנתיב, פניות וכולה.

ג. שילוב בתנועה – שמירת רווח, עקיפה, זכויות קדימה, צמתים וכולה.

ד. משימות מיוחדות –  נהיגת לילה, נהיגה  בכביש מהיר, ירידה לשול, ומצבי חירום.

 

8סיום הלימוד -

בסיום הלימוד יש שני מבחנים מעשיים –

א.    מבחן פנימי –  נעשה ע"י מנהל ביה"ס לנהיגה.

ב.  טסט –  נעשה  ע"י בוחן של משרד הרישוי ואורכו כ- 30 דקות. שני המבחנים נעשים ברכב של המורה, שהתלמיד בקי בתפעולו ומכיר אותו היטב.

 

בטסט – הבוחן ינחה את התלמיד לאן נסוע,  והתלמיד צריך לקבוע את הנתיב הנכון לנסיעה, את מהירות הנסיעה בהתאם לתנאי הדרך, איתותים, מתן זכות קדימה בדרך וכולה, כמו  כן התלמיד יידרש לבצע חנייה נכונה. 

 

הטסט בודק – שליטה בתפעול הרכב, התנהגות נכונה ובטוחה בדרך, פניות, חציית צמתים, עקיפה, חנייה, מהירות נכונה לתנאי הדרך (מהירות סבירה), שמירת מרחק, התחשבות בהולכי רגל וכולה. 

במהלך הבחינה החיצונית (טסט) מומלץ מאוד להיות קשוב להערות של הטסטר, ולתקן את נהיגתך בהתאם. הערותיו נועדו  לתת לך הזדמנות נוספת ולא להכשילך, וכדאי מאוד לנצל הזדמנות זו.

תלמיד שעבר את הטסט יקבל רשיון זמני ל-6 חודשים כמה ימים לאחר הטסט, יש לשלם בדואר את אגרת הרשיון לפני  שנוהגים.

עם קבלת הרשיון אתה הופך להיות "נהג חדש" – עד שנתיים מקבלת הרשיון.

בתקופה זו חלות עליך תקנות מיוחדות ונדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה וכללי הבטיחות.

חובות נהג חדש :  

א. ברכב פרטי- מסוג-B - הצגת שלט "נהג חדש"  בשולי השמשה האחורית, בגודל ובצבע תקניים.ב. כל נהג חדש חייב ב - "נהג מלווה"  במשך 3 חודשים מיום הוצאת הרשיון.  (לפי התאריך ברשיון).  

ג. הגבלת נוסעים ברכב - בתום 3 חודשים (תקופת מלווה) - ובמשך שנתיים מיום קבלת הרשיון או עד הגיעו לגיל 21, (התאריך הקרוב יותר !!) וכאשר הוא ללא נוכחות מלווה הוא יכול להסיע עד שני נוסעים בלבד.

ד.  בשלושת חודשי הליווי הראשונים, כאשר המלווה נוכח ברכב, מותר ל"נהג החדש" לקחת נוסעים ברכב עפ"י חוק, וללא הגבלה מיוחדת.  לאחר שלושת חודשי הליווי, אם גיל "הנהג החדש" מתחת לגיל -21, תחול עליו הגבלת הסעת שני נוסעים ברכב בלבד עד להגיעו לגיל 21.

 

אם גיל ה"נהג החדש" מעל גיל 21 לא תחול עליו הגבלת הסעת שני נוסעים ברכב בלבד, אולם תחול עליו ההגבלה הרגילה להסעת נוסעים ברכב עפ"י רשיון הנהיגה שלו, ומספר חגורות הבטיחות, ומספר הכיסאות המצויות ברכב.

 

לנהג שיש לו רשיון לרכב פרטי עד 3.5 טון מסוג (B)  מותר להסיע מקסימום נהג + 8 נוסעים, אולם המספר הנ"ל מותנה בקיום חגורות בטיחות וכיסאות במספר מתאים לכל הנוסעים. במידה ואין מספיק חגורות בטיחות ו/או כיסאות יהיה מותר לקחת נוסעים עפ"י מספר הכיסאות או חגורות הבטיחות הנמוך מביניהם.

 

 

לבעל רשיון לרכב משא עד 3.5 טון או יותר מסוג - C1 מותר להסיע ברכב מקסימום נהג + 11 נוסעים בתנאי שיש מספר חגורות בטיחות וכיסאות מתאים לכל הנוסעים. 

מהאמור לעיל ברור שעל נהג חדש שגילו מעל גיל 21 – לא תחול הגבלה של הסעת 2 נוסעים בלבד.

 

 היות ובשלושת החודשים הראשונים להיותו נהג חדש הוא מחויב במלווה שמייתר את הצורך בהגבלה להסעת 2 נוסעים, ולאחר מכן בהיותו מעל גיל 21 ההגבלה של הסעת 2נוסעים בלבד לא חלה עליו.   

ה. קורס רענון -  נהג חדש חייב לבצע  קורס רענון בשנה החמישית להוצאת הרשיון.

ו. נהג מלווה - יכול להיות כל נהג בעל רשיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב במשך 5 שנים לפחות ובן 24 שנים לפחות,  או בעל 3 שנות וותק לפחות ובן 30 שנים לפחות.

ציטוט מאתר משרד התחבורה -

לתשומת לבם של הנהגים החדשים

 

הנכם מוגדרים כנהגים חדשים במשך שנתיים <  

חלה עליכם חובת מלווה למשך 3 חודשים מיום הוצאת הרשיון <  

,נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי <  

לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן     

יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה     

ביצוע עבירות כגון: אי ציות לרמזור, אי מתן זכות קדימה, מהירות יתר <  

או תאונה עם נפגעים יגרום לעיכוב חידוש רשיון הנהיגה ולמבחני נהיגה     

.חוזרים והמשך המעמד כנהג חדש לשנתיים נוספות     

 
האמור לעיל נכתב בכלליות ובלשון חופשית, ובכל מקרה של סתירה בין האמור לעיל ללשון החוק כמובן שהחוק הוא הקובע. הערות ותגובות יתקבלו בשמחה !!!

 ♦ מורה נהיגה - אורי לוי ♦

7911988 - 054

מרצה בכיר

לנהיגה מונעת תאונות, נהיגה ייעודית, ורענון בנהיגה.


מידע נוסף למעוניינים

המבחן העיוני  -  

מבקש רישיון נהיגה נדרש להמציא את האישורים הבאים:

  • בקשה לרישיון נהיגה (רש"ל 18) עם תמונה מוטמעת של המבקש, (שירות זה ניתן לקבל ללא תשלום בתחנות הצילום - (ראה קישור בדף קישורים), של מרמנט או של טלדור) , כאשר הטופס חתום ומאושר ע"י רופא משפחה , ובדיקת ראייה, וחתום ע"י משרד הרישוי.
  • תעודת זהות
  •  אגרת מבחן
  • חיילים בשירות סדיר וקבע חייבים בנוסף לבדיקת עיניים אישור מרופא היחידה, המאשר כי אין להם בעיות רפואיות (במקום בדיקה רפואית רש-54)

מבחנים עיוניים בכתב, קיימים בשפות: עברית, אנגלית, צרפתית, ערבית, ספרדית, רוסית וניתן לבצעם במרכזי בחינה. (ראה דף קישורים), מבחני תאוריה על טרקטור ניתן לבצע גם בשפה התאילנדית. המבחן מורכב משלושים שאלות חובה לפי שיטת קוויז (מבחן אמריקאי), לכל שאלה יש ארבע תשובות ורק תשובה אחת נכונה.

לצורך הצלחה בבחינה העיונית, חובה לענות נכונה לפחות על עשרים ושש שאלות מתוך השלושים. אם נכשלים בבחינה ניתן לגשת למבחן נוסף כבר למחרת.

 


ערעור על מבחן נהיגה עיוני

נבחן אשר נכשל במבחן העיוני רשאי לערער על תוצאות המבחן תוך 72 שעות ממועד קבלת תוצאות המבחן. הערעור ייעשה רק במשרד הרישוי (ראה דף קישורים) שבמחוזו פועל מרכז הבחינה באמצעות טופס עירעור (ראה דף קישורים).


דרך עריכת מבחן עיוני בע"פ (בשפה העברית)

  • זכאות למבחן עיוני בע"פ והמסמכים הנדרשים להצגה
    מבחן עיוני בע"פ נועד לתלמידי נהיגה שאינם מסוגלים לעמוד במבחן בכתב והציגו אישורים מתאימים לכך עפ"י אמור לעיל:
    • עולים חדשים 3 שנים בארץ שאין עבורם מבחנים מתורגמים בשפתם
    • דיסלקטים
    • תושב ישראל שאינם יודעים קרוא וכתוב בשפות בהן קיים שאלון מודפס
  • המסמכים הנדרשים
    • עולים חדשים עד 3 שנים בארץ שאין עבורם מבחנים מודפסים מתורגמים בשפתם יגישו תעודת עולה
    • דיסלקטים: יגישו אישור החתום ע"י מאבחן/ת מוסמך או אישור מבית הספר בו למד או אישור ממשרד החינוך
    • תושבי ישראל שאינם יודעים קרוא וכתוב בשפות בהן קיים שאלון מודפס: אישור על שנות השכלה מהמועצה המקומית ורק במקרה שלא ניתן להציג אישור זה
  • אופן הגשת הבקשה
    תלמיד נהיגה המעוניין במבחן עיוני בע"פ יגיש בקשה לגורם האחראי במחוז. לבקשה יצורפו המסמכים הנדרשים עפ"י סעיף י (2) לעיל על גבי טופס כפי שמוגדר בנספח א'. מסמכי הבקשה למבחן עיוני בע"פ ישמרו למשך שנתיים.


 

 המבחן המעשי   

המבחן המעשי בנהיגה הוא השלב האחרון לפני קבלת רישיון הנהיגה.


להלן הטפסים הנדרשים:

  • טופס בקשה לרישיון הנהיגה (רש"ל חדש 18 עם תמונה) המאשר כי המבקש עמד בהצלחה במבחן העיוני
  • אישור כי המבקש קיבל את שיעורי הנהיגה במינימום הנדרשים לסוג ברכב המבוקש ועמד בהצלחה במבדק הפנימי של המנהל המקצועי בבית הספר לנהיגה
  • אגרת מבחן משולמת במבחן שני (לא קבוע המחיר)

המבחן המעשי מורכב מארבעה שלבים:

שלב א' - הכרה ותפעול של הרכב

האטה, עצירה, העלאת הילוכים והורדתם, שימוש במצמד, נסיעה לאחור.

שלב ב' - הדרך

הסתכלות בדרך, שימוש בנתיבי הכביש, חניה, חציית צמתים, פניות לסוגיהן, ועצירות מטרה.

שלב ג' - התנועה

מהירות נסיעה, שמירת רווח, עקיפות, מתן זכות קדימה, התנהגות בקרבת מעבר חציה להולכי רגל.

שלב ד' - משימות נהיגה מיוחדות

נהיגה בדרכים בין עירוניות ובמהירויות גבוהות.

שימוש בנתיבי האצה והאטה, ירידה ועליה לשולי הכביש, נהיגה בדרכים הרריות ומפותלות.

ברכב משא וכבד ייבחן השימוש בבלמי האטה כמו: בלם מפלט ( אגזוז ברקס)/ ריטרדר/ טלמה/ ג'יקובס, אשר לפחות אחד מהם מותקן ברכב.


משך המבחן המעשי

  • רכב דו-גלגלי - 20 דקות
  • רכב פרטי - 30 דקות
  • משא כבד או אוטובוס - 60 דקות

ערעור על מבחן נהיגה מעשי:

את הערעור יש להגיש בכתב למשרד הרישוי, לאותו הסניף שבו נערך המבחן, לרב-בוחן או האחראי על מבחני הנהיגה תוך 72 שעות ממועד ביצוע המבחן, בצירוף טופס התשובות (רש-ל 39), בו רשם הבוחן את תוצאות המבחן.


זכויות תלמיד נהיגה

  • לקבל מועד למבחן נהיגה מעשי לפחות פעם אחת בכל מחצית השנה, (בתנאי שפרטי התלמיד הופיעו ברשימת המחשב של התלמידים הממתינים למבחני נהיגה)
  • לקבל תוצאת מבחן הנהיגה לא יאוחר מ- 72 שעות
  • לקבל את רשיון הנהיגה (באם אין הגבלות) לא יאחור מ- 72 שעות
  • לבקש שמורה הנהיגה יצטרף למבחן הנהיגה המעשי (בתנאי שיש מקום ישיבה - הכוונה לרכב משא)
  • ערעור על מבחן נהיגה - בתוך 72 שעות משעת המבחן בצירוף המעשי בצירוף טופס בקשה לרשיון הנהיגה וטופס רישום סיבות הכשל (רש"ל 39)

חובות תלמיד נהיגה

  • להגיע אל מבחן הנהיגה באמצעות תעודת זהות
  • להקפיד כי טופס הבקשה לרישון נהיגה (רש"ל 18), יהא שלם נקי וקריא, ולצרף את האגרה העדכנית
  • להגיע במועד שנקבע לשעת הבחינה
  • באם נרשמה הגבלה למבקש, כדוגמת משקפיים / עדשות מגע - חובה להצטייד בהם
  • ברכב בו מתבצע מבחן הנהיגה - להקפיד כי:
    • א. ת.ז. ורש"ל 18 והאגרה יונחו מול הבוחן
    • ב. להקפיד על נקיון השמשות הקדמיות והמראות
  • לחתום בחתימתך על גבי טופס התלמיד לאחר למידה וסיום התרגיל בהצלחה של שלבי הנהיגה המפורטים בכרטיס התלמיד
  • נבחן המבקש להיבחן מבחן עיוני בע"פ (לא לרכב ציבורי) יאושר באם ימציא אישור אחד מאלה:
    • א. אישור ממאבחן רפואי על לקוי למידה
    • ב. הצהרה בשבועה מביהמ"ש או עו"ד על אי ידיעה של קרוא וכתוב
  המידע הנ"ל נאסף מהאתר הארצי של מורי הנהיגה - http://www.i-drive.co.il/ntext.asp?psn=991     

התהליכים הדרושים לקראת הוצאת רישיון נהיגה                                     

 
התהליכים הדרושים לקראת הוצאת רישיון נהיגה:
 מילוי טופס בקשה
 בדיקה רפואית
 בדיקת ראייה
 עמידה בהצלחה במבחן עיוני (תיאוריה)
 מבחן מעשי (טסט)
 תשלום האגרות הנדרשות
זכרו: בכל פנייה למשרד הרישוי ובכל מבחן יש להציג תעודת זהות!
 
חשוב לדעת
 
חובת נשיאת רישיונות
בכל נהיגה ברכב יש לשאת רישיון נהיגה המתאים לסוג הרכב, רישיון רכב ותעודת ביטוח חובה, ולהציגם על פי דרישת גורם מוסמך. המסמכים חייבים להיות בתוקף, תקינים ושלמים. אי-נשיאת רישיונות היא עבירה הכרוכה בקנס ובנקודות.
שימו לב: אל תשאירו רישיונות ברכב חונה ללא השגחה!
מי רשאי להוציא רישיון נהיגה?         
כל אזרח ישראלי (בעל תעודת זהות כחולה) רשאי להוציא רישיון, בתנאי שהוא אינו סובל מבעיות בריאות או בעיות נפשיות המונעות ממנו לנהוג, ושאינו פסול לנהיגה עקב עבירות תנועה או אחרות.
איפה מקבלים טופס בקשה לרישיון נהיגה?
טופס בקשה לרישיון נהיגה ניתן לקבל ללא תשלום בתחנות הצילום המורשות ברחבי הארץ, ובמוקדים הטלפוניים של החברות הזכייניות:
 מרמנת: 1-599-50-20-30
 טלדור: 03-9246224
יש להגיע באופן אישי לתחנה עם תעודת זהות ולהצטלם במקום. הצילום יוטבע בטופס הממוחשב ויישמר במאגר משרד הרישוי.
אילו בדיקות רפואיות נדרשות לקבלת רישיון נהיגה?
בדיקה רפואית: הגיעו עם הטופס הבקשה לרישיון נהיגה לרופא המשפחה שלכם, או לרופא המכיר את עברכם הרפואי בשלוש השנים שקדמו לבדיקה.
חיילים בשירות סדיר וקבע פטורים מבדיקה רפואית, ועליהם להביא אישור על היעדר בעיות רפואיות מקצין העיר.
בדיקת ראייה: גשו לאופטומטריסט מורשה, בצעו בדיקת ראייה והחתימו אותו על הטופס.
מהן הדרישות לקבלת רישיון נהיגה לרכב ציבורי או כבד?                                                                                                                                              
 קורס לנהגי רכב ציבורי/כבד של משרד התחבורה
 בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד)
 לרכב ציבורי: לפחות 8 שנות לימוד והיעדר רישום פלילי או תעבורתי
 עמידה במבחן נהיגה עיוני ומעשי

 
כיצד מתכוננים למבחן?
מומלץ להיעזר בספר הכנה למבחן העיוני (להשיג בחנויות הספרים או בבתי הספר לנהיגה), הכולל מידע ודוגמאות. לקראת מועד המבחן בחנו את עצמכם לבד או בעזרת חברים. ודאו שהספר שבידיכם מעודכן!
שאלות לדוגמה מופיעות גם
באתר משרד התחבורה.
מתי והיכן נבחנים?
מבחנים עיוניים נערכים במשרדי הרישוי במרבית הערים, בדרך כלל בשעות הבוקר. בררו את מועדי המבחן במקום הנוח לכם באתר משרד התחבורה ובמוקד רישוי-קול, 1-700-70-43-70.
שימו לב: ביישובים מסוימים יש להירשם למבחן מראש.
מה צריך להביא למבחן?
 טופס בקשה לרישיון
 שובר תשלום אגרת המבחן, לאחר ששולם והוחתם בבנק. את השובר ניתן לקבל במשרד הרישוי או בבית הספר לנהיגה, ויש לשלמו בבנק הדואר.
 תעודת זהות (או דרכון).
מה כולל המבחן?
המבחן כולל 30 שאלות חובה, שלכל אחת מהן יש ארבע תשובות אפשריות ("מבחן אמריקאי"). יש לענות לפחות 26 תשובות נכונות.
מתי והיכן מקבלים את התשובה?
התשובה מתקבלת ביום הבחינה ובמקום שבו בוצעה הבחינה. לא ניתן לקבל תשובות באתר משרד התחבורה או במענה הקולי.
נכשלתי במבחן. מה עושים?
אם נכשלתם, רצוי לשנן היטב את החומר ולגשת למבחן נוסף אחרי 7 ימים לפחות. אין הגבלה על מספר המבחנים.
אם ברצונכם לערער על תוצאות המבחן, יש להגיש ערעור בכתב לרב-בוחן האחראי על מבחני הנהיגה בסניף משרד הרישוי שבו נערך המבחן, תוך 72 שעות מביצוע המבחן. ניתן למלא טופס
בקשה לערעור על תוצאות מבחן עיוני/מעשי.
האם ניתן להיבחן בשפה זרה?
ניתן להיבחן במבחן העיוני גם באנגלית, צרפתית, ערבית ורוסית.
מי רשאי להיבחן בעל פה?
 מי שאינו יודע קרוא וכתוב וברשותו תצהיר בשבועה מבית המשפט
 בעלי ליקויי למידה (דיסלקציה וכד´) המחזיקים באישור ממאבחן רפואי
 עולה חדש הנמצא עד שלוש שנים בארץ ואינו דובר אחת מהשפות הנ"ל.
מה תוקף המבחן העיוני והבדיקות הרפואיות?
המבחן העיוני והבדיקות הרפואיות תקפים לשנתיים בלבד. לאחר מכן יש לעבור אותם מחדש.
מתי אפשר לגשת למבחן המעשי?
מועד המבחן נקבע על ידי מורה הנהיגה שלכם באמצעות בית הספר לנהיגה, לאחר שהשלמתם את מספר השיעורים הנדרש ועמדתם בהצלחה במבדק פנימי של המנהל המקצועי של בית הספר.
מה כולל המבחן?
המבחן נערך במסלול מגוון הכולל תנאי דרך ותנועה טיפוסיים, ובודק שליטה בתפעול הרכב, התנהגות נכונה ובטוחה בדרך, פניות, חציית צמתים, עקיפה, חנייה, מהירות, שמירת מרחק, התחשבות בהולכי רגל ועוד.
משך המבחן כ-20 דקות לרכב דו-גלגלי, 30 דקות לרכב פרטי ו-60 דקות לרכב משא כבד ואוטובוס. ניתן לצרף לרכב המבחן את מורה הנהיגה שלכם.
מתי מקבלים את התשובה?
תוצאות מבחני הנהיגה מתפרסמות באתר משרד התחבורה ביום המבחן החל משעה 17:30. לקבלת התשובה, הזינו את מספר תעודת הזהות שלכם ואת התאריך שבו עמדתם בהצלחה במבחן העיוני (אם קיבלתם פטור מהמבחן העיוני, הזינו את תאריך הפטור).
אם נכשלים, מתי אפשר לגשת שוב למבחן?
אם נכשלתם עליכם לחכות לפחות 14 יום למבחן נוסף, בהתאם לשיקול דעתו של המורה לנהיגה.
האם ניתן לערער על תוצאות המבחן?
אם ברצונכם לערער על תוצאות המבחן העיוני או המעשי, עליכם למלא טופס בקשה לערעור על תוצאות מבחן עיוני/מעשי ולהגישו לרב-בוחן או לאחראי על מבחני הנהיגה במשרד הרישוי שבו נבחנתם, בתוך 72 שעות מביצוע המבחן. יש לצרף לערעור את טופסי בקשת הרישיון ותוצאות המבחן.
איך מקבלים את רישיון הנהיגה?
עברתם את הטסט? בשעה טובה! גשו עם טופס הבקשה ותעודת הזהות למשרד הרישוי וקבלו רישיון נהיגה זמני, שאותו עליכם לשלם ולהחתים בבנק (התשלום לשנתיים).
הרישיון הזמני תקף לשישה חודשים, שבמהלכם יישלח אליכם בדואר רישיון ממוחשב מפלסטיק ועליו תמונתכם. אם מסיבה כלשהי לא קיבלתם את הרישיון הקבוע בתום חודשיים, פנו למוקד השירות של  הזכיין: דפוס בארי, טלפון: 08-9949700.

 

 
 
מיהו "נהג חדש"?
נהג מוגדר "נהג חדש" עד שנתיים מקבלת הרישיון. בתקופה זו חלות עליו תקנות מיוחדות ונדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה וכללי הבטיחות.
גם בעלי רישיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת המוציאים רישיון לרכב פרטי או משא, ייחשבו "נהגים חדשים" לאחר קבלת הרישיון החדש.
מהן הדרישות מנהג חדש?
 הצגת שלט "נהג חדש"
 הגבלה על מספר הנוסעים
 הימנעות מעבירות חמורות (פירוט בהמשך)
 קורס רענון בשנה החמישית להוצאת הרישיון.
שלט "נהג חדש"
ברכב פרטי ומסחרי עד 4 טונות יש להציג שלט "נהג חדש" בשולי השמשה האחורית. על פי התקן, גודל השלט יהיה 20X12 ס"מ וגובה האותיות 40 מ"מ, בצבע שחור על רקע צהוב מחזיר אור. השלט נועד ליידע נהגים אחרים כי לפניהם נהג חסר ניסיון, כדי שיגלו כלפיו זהירות וסבלנות. נהיגה ללא שלט היא עבירה, וכך גם נהיגה עם שלט "נהג חדש" למי שאינו כזה.
הגבלת מספר נוסעים לנהג חדש
נהג חדש עד גיל 21 - כל נהג חדש חייב במלווה במשך 3 חודשים. בתקופה זו הוא יכול להסיע מספר נוסעים ללא הגבלה.
בתום שלושה חודשים (תקופת מלווה), ובמשך שנתיים מיום קבלת הרישיון או עד הגיעו לגיל 21, הוא יכול להסיע עד שני נוסעים.
נהג חדש מעל גיל 21 – לא חלה עליו הגבלה של מספר נוסעים.          
נהיגה עם נהג מלווה
עקב ריבוי התאונות שבהן מעורבים נהגים צעירים, נדרש נהג חדש לנהוג במשך שלושה חודשים מיום הוצאת הרישיון עם נהג ותיק לצדו. לנהיגה באופנוע, בטרקטור ובטרקטורון לא נדרש מלווה.
מי רשאי לשמש נהג מלווה?
 בן 24 שנים ומעלה, המחזיק ברישיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות
 בן 30 ומעלה, המחזיק ברישיון נהיגה שלוש שנים לפחות
 מורה לנהיגה בעל ותק של חמש שנים בנהיגה.
הימנעות מעבירות חמורות
נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית – לפי החלטת משרד הרישוי. עד שיעמוד בתנאים אלה רישיונו יישלל, ולאחר מכן הוא ייחשב שוב כ"נהג חדש" למשך שנתיים נוספות.
רשימת עבירות חמורות לנהג חדש
1. נהיגה ללא רישיון בתוקף, או שלא על פי תנאי הרישיון, כולל מתן רשות לאדם אחר לנהוג שלא כחוק ברכב שבאחריותכם
2. שימוש ברכב לביצוע עבירה
3. אי-עצירה לפני מסילת ברזל
4. אי-מתן זכות קדימה
5. נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים
6. עקיפה שלא כחוק
7. נהיגה במהירות העולה על המותר בחוק
8. חציית מסילת ברזל בדרך לא סלולה
9. אי-דיווח על תאונת דרכים
10. אי-מתן עזרה לנפגע תאונת דרכים
11. ביצוע עבירה שגרמה לתאונת דרכים בה נפגע אדם
12. ביצוע עבירה שבית המשפט גזר עליה פסילת רישיון בפועל ל-3 חודשים ויותר
13. נהיגה ללא מלווה
קורס רענון (השתלמות בנהיגה)                                                                                  
במהלך השנה החמישית להוצאת הרישיון יוזמן הנהג לקורס רענון במטרה לבסס את הידע שלו בנושאי נהיגה. הקורס בן 12 שעות מתקיים באחת המכללות המאושרות ע"י משרד התחבורה, כמפורט באתר המשרד ובמכתב הזימון שיישלח אליכם. חידוש הרישיון מותנה בביצוע הקורס ועמידה במבחן עיוני שיתקיים בסופו.
מה עושים במקרה של רישיון נהיגה שאבד, נגנב או נקרע?
מי שרישיון הנהיגה שלו אבד, נגנב או נקרע, יכול להוציא "כפל רישיון" בהצגת תעודה מזהה בדרכים הבאות:

 
סניף משרד הרישוי הקרוב לאזור המגורים. זאת בתנאי שאין הגבלות על הרישיון או שלילת רישיון. במשרד הרישוי תקבלו שובר לתשלום שאותו ניתן לשלם רק בבנק או בסניף דואר.
 באמצעות המענה הקולי הממוחשב של משרד התחבורה בטלפון 03-5024000.

שימו לב: שובר הרישיון מגיע בדואר, ולכן לא מומלץ להשתמש באמצעי זה כאשר הרישיון נחוץ בדחיפות.

רישיון הנהיגה הוא זמני למספר חודשים, עד לקבלת הרישיון הקבוע בדואר.
שימו לב: אם לא הצטלמתם החל מתאריך 1 באוגוסט 2006, יש לגשת לתחנת צילום קרובה עם שובר התשלום המשולם. הנתונים יועברו אוטומטית למשרד התחבורה, ורישיון קבוע יישלח לביתכם (בינתיים ניתן כאמור להשתמש בשובר התשלום כרישיון זמני).

 
לחץ כאן לקבלת - מידע להוצאת רשיון נהיגה - ממשרד התחבורה -   

חזרה לדף הבית


 
חזרה לדף הבית